Recept: Domácí MONTE dezert
Domácí MONTE dezert si zamiluje každá vaše návštěva i vy sami. Vláčné těsto s krémem se vám bude rozplývat na jazyku a jeden kousek bude málo. Vyzkoušejte recept na populární MONTE řezy jen nyní trochu honosněji – s netradiční lískooříškovou moukou a v kruhové formě jako slavnostní dort.
Rádi experimentujete? Vedle lískooříškové mouky existují mnohé další typy ořechové mouky – arašídová, mandlová, mouka z vlašských ořechů nebo pistáciová. Zkuste ozvláštnit svůj MONTE dezert a třeba tím vykouzlíte zcela nový oblíbený zákusek!
Suroviny na MONTE dezert
Na korpus
- 3 vejce,
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu,
- 2 PL lískooříškové mouky,
- sladidlo,
- 1 PL kakaa,
- špetka soli,
- šťáva z jednoho citronu,
- 3 ks žloutků.
Na krém
- 400 ml mléka,
- 1 Zlatý klas,
- vanilka.
Na čokoládu
- 50 g kvalitní čokolády,
- 50 ml mléka.
Jak připravit MONTE dezert?
- Žloutky utřeme s kakaem, moukou, práškem do pečiva a sladidlem do pěny.
- Z bílků vyšleháme sníh, který jemně zapracujeme do žloutků.
- Pečeme ve formě (průměr 17 cm) cca 15 minut na 160 °C.
- Zlatý klas uvaříme dle návodu a vytvořený krém nalijeme na korpus.
- Dáme celé ztuhnout.
- Společně rozehřejeme čokoládu a mléko (nesmí se vařit!), metličkou vymícháme a nalijeme na studený dortík.