ARAX Špaldové kroupy, kernotto 500 g
Popis
Výroba špaldového kernotta spočívá v loupání a broušení špaldy. Abstinencí tvrdé obalové vrstvy se tvar krupstále podobá zrnu. Významně se i zkracuje délka vaření, protože se kernotto nemusí předem namáčet. Vaření pak netrvá déle než u klasické rýže.
Kernotto je oproti klasickým kroupám lépe stravitelnější a má široké využití. Je v hodné do polévek, karbanátků, do masových či zeleninových směsí nebo jako lehká příloha. Výhodou je, že se dají dělat z kernotta jak sladké tak slané pokrmy a proto nabízí pestrou paletu druhů jídel, jež záleží na vaši fantazii. Můžete tak zkusit nevšední rizoto, zapečené pokrmy se zeleninou, masem, houbami nebo sýrem. Díky obsahu složitých sacharidů, které se uvolňují postupně, je kernotto vhodné po ránu na sladko např. s rozinkami, medem, jogurtem či oříšky.
Skladování: V chladu a suchu.
Balení: 500 g
Hmotnost | 0.6 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1324 kj/316 kcal |
Tuky | 1,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Bílkoviny | 11,5 g |
Sacharidy | 62 g |
- z toho cukry | 2,5 g |
Sůl | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.