ARAX Quinoa tříbarevná (červená + bílá + černá) 200 g
Popis
Mix quinoi bílé, červené a černé obohatí skvěle vaše saláty.
Quinoa, neboli merlík čilský, je rostlina, která pochází z Jižní Ameriky. U nás není zatím úplně běžná, ale pro lidi v Jižní Americe má stejný význam jako pro nás pšenice. Quinoa vypadá spíše jako obilnina, ale řadí se do skupiny tzv. pseudoobilovin, do které patří např. pohanka. Ze semen quinoi se dříve mlela mouka nebo sloužila k přípravě kaší a zahuštění polévek.
Quinoa pochází z pohoří And v Bolívii a Peru. Do Evropy se začínala pomalu dostávat až v 19. stol. Existuje ve třech druzích. Nejběžnější je bílá s jemnou máslovou chutí. Červená quinoa je křupavější a má příjemnou oříškovou příchuť. Černá quinoa je nejkřupavější a chuťově nejvýraznější.
Quinoa se vyznačuje příjemnou a neutrální chutí a dá se tak zkombinovat téměř se vším. Její příprava je velice snadná a rychlá. V kuchyni se používá pro výrobu sladkých i slaných pokrmů. Je vhodná do ovocných i zeleninových salátů, výborně ale také chutná zapečená se zeleninou, masem či sýrem, nebo se může přidat do těsta na lívanečky a sušenky. Lehce z ní vytvoříte i chutný nákyp či kaši.
Balení: 200 g
Hmotnost | 0.23 kg |
Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
Výživové údaje na 100 gramů: | |
Energie | 1541 kj/368 kcal |
Tuky | 6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 64 g |
- z toho cukry | 0 g |
Sůl | 0,006 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.